sâmbătă, 29 august 2009

Codul educației în dezbatere publică

Am actualizat postarea din 12 august, făcând legătura la Codul educației supus dezbaterii publice, postat pe site-ul ministerului.
Guvernul intenționa să-și asume răspunderea pentru legile educației în varianta propusă de Mircea Miclea și nu am înțeles că ar fi renunțat la această idee.
Consider că dezbaterea acestora este foarte importantă și prezentarea celor două proiecte de către cotidianul "Adevărul" este un sprijin important în acest sens. Cele două proiecte au plusuri și minusuri și cred că ar trebui gândită toată strategia (normele) de aplicare înainte de adoptarea formei finale, având în vedere că oricum nu vor putea fi aplicate în acest an școlar. Voi reveni cu propriile păreri, dar m-aș bucura dacă le-aș afla și pe cele ale colegilor.


miercuri, 12 august 2009

Proiectul Codului educatiei

De aici se poate descărca proiectul Codului educației, supus dezbaterii publice începând cu data de 14 august 2009.

luni, 3 august 2009

Noile legi ale educației

Se pare că în curând vom afla conținutul noului Cod al educației, despre care s-a scris câte ceva în presă, dar nu am putut afla, totuși, prea multe. În dezbatere publică se pare că au fost puse anterior câteva documente, pe care am reușit să le găsesc, dar nu prea ușor.
Să nu se supere cei care le cunosc deja și le-au găsit ușor, public aici pentru ceilalți legături pentru descărcarea lor, în speranța că le vom și comenta.




duminică, 2 august 2009

Friendship Day - Ziua prieteniei

O felicitare și un mic cadou pentru vizitatori, posibili viitori colaboratori:

Pe acest site vă puteți crea o semnătură animată, ca și aceea cu care închei astăzi. Aș dori ca pe acest blog să se regăsească resurse pentru activitatea noastră, să comentăm ceea ce se întâmplă în legătură cu viața școlii, la noi și la alții - colegi cu care colaborăm la proiecte internaționale.